Френските власти са започнали разследване срещу президента на Интерпол Ахмед

...
Френските власти са започнали разследване срещу президента на Интерпол Ахмед
Коментари Харесай

Френските власти разследват президента на Интерпол заради обвинения в мъчения и произволно задържане

Френските управляващи са почнали следствие против президента на Интерпол Ахмед Насер ал Раиси от ОАЕ поради обвинявания към него в мъчения и случайно задържане от страна на двама британци в арабската страна. Това заяви пред Агенция Франс Прес непосредствен до следствието източник.

Случаят за хипотетичното съучастничество в мъчения на върховен служител от ОАЕ е предаден от френски прокурори от антитерористичното звено на проверяващ магистрат, който ще реши дали да повдигне обвинявания, прецизирал анонимният източник.

Двамата британци упрекват Ал Раиси, че е виновен за мъченията, които претърпели в ОАЕ, като върховен представител на вътрешното министерство на страната.

Магистратът би трябвало също да реши и дали Ал Раиси, определен за президент на Интерпол през ноември, има дипломатически имунитет от гонене във Франция.

Президентският пост е значително почетен, защото действителният началник на организацията е нейният общоприет секретар. Но правозащитни организации и европейски депутати се опълчиха на кандидатурата на Ар Раиси и смятаха, че тя накърнява имиджа на интернационалната полицейска организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР