Френските прокурори разпоредиха Марин льо Пен да бъде изправена пред

...
Френските прокурори разпоредиха Марин льо Пен да бъде изправена пред
Коментари Харесай

Изправят Марин льо Пен пред съда за неправоверно използване на европейски средства

Френските прокурори разпоредиха Марин льо Пен да бъде изправена пред съда по обвинявания, че е употребила средства от Европейски Съюз за финансиране на партийни действия във Франция.

Бившата кандидатка за президент на страната ще се причисли през март към 26 други членове на партията " Национално обединяване " на подсъдимата пейка - всички упрекнати в основаване на система за заграбване на пари на Европейски Съюз за наемане на личен състав във Франция.

Разследването на проблема с подправените работни места стартира през 2015 година, като прокурорите настояват, че от 2004 година евродепутатите от Националния фронт, в това число Льо Пен, са взели участие в схемата.

Сред обвинените е бащата на Марин льо Пен - Жан-Мари льо Пен, съосновател партията " Национално обединяване ".

Самата партия като юридическо лице, е обвинена в приемане на противозаконни средства и в съучастничество в машинация.

Марин льо Пен остана втора, след Еманюел Макрон, на президентските избори през 2017 година и 2022 година и може да има нов късмет през 2027 година Тя беше президент на своята партия до 2021 година, а в този момент управлява нейната парламентарна група.

Обвиненията против нея са за длъжностно заграбване и съучастничество в машинация.

Решението за правосъден развой беше взето от двама проверяващи магистрати от отдела за финансови закононарушения на Франция.

Групата е упрекната, че е употребила средства от Народното събрание на Европейски Съюз, с цел да заплаща на асистенти, които в действителност са работили за партията " Национално обединяване ", наричана преди този момент " Национален фронт ".

Льо Пен, която се отдръпна като евродепутат през 2017 година след избирането й за народен представител във френския парламент, отхвърли изказванията.

Обвиненията плануват присъди до 10 години затвор и санкция до удвояване на хипотетичните присвоени средства.

Ако бъде приета за отговорна, съдът може също по този начин да разгласи Льо Пен за неизбираема да заема поста до 10 години - застрашавайки проекта ѝ да се кандидатира за четвърти път за поста президент.

Европейският парламент пресметна през 2018 година, че 6,8 милиона евро са били присвоени от 2009 до 2017 година /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР