Френските профсъюзи ще продължат да се борят срещу планираното повишаване

...
Френските профсъюзи ще продължат да се борят срещу планираното повишаване
Коментари Харесай

Френските синдикати продължават с протестите

Френските профсъюзи ще продължат да се борят против плануваното повишение на възрастта за пенсиониране . Те обявиха това, откакто на среща с премиера Елизабет Борн не съумяха да доближат до никакви съглашения по надълбоко непопулярната пенсионна промяна , предава Ройтерс.

Срещата през днешния ден беше първата сред държавното управление на президента Еманюел Макрон и профсъюзните водачи от началото на общонационалните митинги и стачки против пенсионната промяна, почнали в средата на януари.

Разговорите, преди следващия ден на демонстрации и шествия, планувани за четвъртък, продължиха към час. Профсъюзните водачи бяха единни в мнението, че срещата е била " неуспех " .

" Решихме да сложим завършек на тази безполезна среща... Премиерът избра да ни изпрати назад на улицата ", сподели Софи Бине,, вторият по величина във Франция.
 Папа Франциск: Пенсионната система да не е в тежест на бъдещите генерации
Папа Франциск: Пенсионната система да не е в тежест на бъдещите генерации

На фона на митингите във Франция против проектите за по-късно пенсиониране

Правителството споделя, че е належащо възрастта за пенсиониране да се увеличи на 64 години от 62 за множеството служащи, с цел да се балансира пенсионният бюджет през идващите години. Синдикатите споделят, че парите могат да бъдат открити от другаде.

Борн съобщи пред кореспонденти, че е подготвена за по-нататъшни диалози, само че и че няма да отстъпи от възрастта за пенсиониране.

Активисти на CGT закачиха транспарант с надпис " 64, не е " от върха на Триумфалната арка в столицата.

Лоран Бергер, началник на по-умерения синдикат CFDT, най-големият в страната, прикани служащите да се причислят всеобщо към стачките и уличните митинги в четвъртък.

Той сподели, че по-голямата част от хората са срещу смяната на пенсионната възраст и че публичното мнение не се трансформира. Решителността на синдикатите да се борят с нея е непоколебима, добави той.

Представителите на служащите се оплакаха, че настояванията не са чути макар седмиците на.

" Няма да се върнем на масата за договаряния, като че ли нищо не се е случило ", сподели Сирил Чабание, президент на съюза CFTC, прочитайки взаимно изказване след срещата.

Шабание сподели, че синдикатите са споделили на Борн, че единственият излаз от задънената улица е държавното управление да отдръпна промяната.

Решението на Макрон да прокара законодателството без дефинитивно гласоподаване в Народното събрание предишния месец единствено усили гнева на синдикатите и необятната общност като цяло.

Противниците на законопроекта в този момент ще чакат. Съветът има пълномощието да анулира законопроекта - или елементи от него - в случай че сметне, че нарушават конституцията, само че този орган рядко отхвърля цели закони.
 Протестиращи против пенсионната промяна блокираха Лувъра
Протестиращи против пенсионната промяна блокираха Лувъра

Разочарование за туристите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР