Френските автомобилни компании Peugeot и Citroen, които са основна част

...
Френските автомобилни компании Peugeot и Citroen, които са основна част
Коментари Харесай

Peugeot и Citroen спират производството на най-малките си градски коли

Френските автомобилни компании Peugeot и Citroen, които са съществена част от концерна PSA, ще спрат да създават най-малките си градски коли Peugeot 108 и Citroen C1, съобщи Ройтерс, като се базира на три неназовани източника.

Решението е част от стратегическия обзор на продуктовата гама, който концернът прави като подготовка за идното обединение с Fiat Chrysler.

Малките коли с мотори с вътрешно горене би трябвало да имат все по-скъпоструващи системи за отработените газове, с цел да дават отговор на изискванията за запазване на околната среда. Тези разноски вършат производството на въпросните модели стопански неефективно. Според източниците този вид коли, прочут като А сегмент, е измежду генериращите най-вече загуби за фирмите. Междувременно Европейската комисия продължава да усилва условията за производителите на коли за 2030 година

В същото време обаче Fiat Chrysler няма желание да се откаже от един от най-успешните си модели Fiat 500 и Fiat Panda. И двата модела обаче към този момент имат както хибридна, по този начин и изцяло електрическа версия.

PSA и Fiat Chrysler възнамеряват да приключат договорката по сливането си през първото тримесечие на 2021 година Новата взаимна компания ще се назовава Stellantis и ще бъде 4-тият максимален производител на коли в света.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР