Френски учени планират да тестват поставяне на никотинови пластири на

...
Френски учени планират да тестват поставяне на никотинови пластири на
Коментари Харесай

Френски учени ще експериментират с никотинови пластири за пациенти с коронавирус

Френски учени възнамеряват да тестват слагане на никотинови пластири на пациенти с ковид и здравни служащи от първа линия, откакто съгласно изследване пушачите може би са изложени на по-малък риск от заразяване с ковид.

Проучването, извършено в една от огромните лечебни заведения в Париж, демонстрира, че вещество в тютюна - евентуално никотинът - може би защищава пациентите пушачи от Covid-19. Клиничните изпитвания с никотинови пластири първо би трябвало да бъдат утвърдени от здравните управляващи в страната.

Изследователите обаче акцентират, че те не предлагат на хората да стартират да пушат, тъй като пушенето води до евентуално съдбовни здравни опасности и убива 50% от пушачите. Макар че никотинът може да има предпазен резултат срещу вируса, пушачите, които се заразяват с него постоянно развиват по-тежки признаци заради токсичното влияние на тютюневия пушек върху белите дробове, споделят те.

Екипът на болничното заведение " Питие Салпетриер " е провел изявленията с 480 пациенти с позитивен тест за вируса, като 350 от тях са били приети в болница, а останалите с по-леки признаци са били на домашно лекуване.

Учените открили, че единствено 4.4% от признатите в болница на междинна възраст от 65 години са постоянни пушачи. От хората на домашно лекуване на междинна възраст от 44 години 5.3% са пушачи.

Графика

Потвърдени смъртни случаи от Covid-19 за определени държави
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР