Френски турист пострада след нанесен побой на плажа в Поморие.

...
Френски турист пострада след нанесен побой на плажа в Поморие.
Коментари Харесай

Бой на плажа заради чадър: Спасител преби французин в Поморие

Френски екскурзиант пострада след нанесен побой на плажа в Поморие. Агресията идва поради сянката на един чадър, който се оказал благосъстоятелност на спасителя на плажа - същият е нанесъл и побоя. Сега е арестуван за 72 часа и има обвиняване за нанасяне на лека телесна щета.

Конфликтът е зародил поради спор за място на свободната зона на плажа, обясниха от полицията в морския град. Боят на плажа към този момент е бил завършил при идването на униформените, а разпитите на очевидците били много спорни.

Джудикаел Танс отишъл на плажа в " Поморие-Изток " и се настанил под чадър. По-късно се оказало, че той е на спасителят Христо Кюлбасанов, който този ден не бил на работа.

Последвал спор сред двамата чии в действителност е чадърът, а впоследстие се стигнало до физическа разпра и последвал побой над френския жител. Той твърди, че българинът почнал да го удря по очите и челюстта, по-късно го ритнал и по корема.

" Това въобще не съм го очаквал. Не съм си помислял, че избавител, който е тук, с цел да следи брега, да избавя, ще ме нападне по този метод. Така че, не съумях дори да се защитя и да отвръщам. Аз пристигам в България към този момент от 20 години, схващам я като мой дом, Поморие също. Не желая това да се случва на други хора ", съобщи Джудикаел Танс, френски екскурзиант.

Версията на спасителя Христо Кюлбасанов е, че е посетил плажа със фамилията си в почивния си ден, сложил чадъра си в свободната зона и по-късно отишъл да обядва. Когато се върнал видял, че под чадъра му се е настанил екскурзиант.

" Защо реши да легне тъкмо под моя чадър в случай, че има толкоз доста чадъри, може да ги снимате? Защо не си носи персонален чадър и да избегне спора? Защо, откакто три пъти го подканих, той продължи да ме псува на британски и да ме подритва. Искам да се извиня за постъпката си, беше грозна, ще си понеса следствията, които законът постанови ", добави Христо Кюлбасанов.

Джудикаел Танс е извадил здравно удостоверение за контузиите си, уведомил е и френското посолство за случая. Спасителят Христо Кюлбасанов към този момент е задържан за 72 часа.

" Образувано е досъдебно произвеждане, в хода на което са разпитани и лица в качеството на очевидци, в това число и пред арбитър. С оглед оценката, че са събрани задоволително доказателства за виновността на причинителя в действието, на същия бе повдигнато и предявено обвиняване за лека телесна щета, осъществена по хулигански подбуди ", съобщи Георги Чинев, областен прокурор на Бургас.

" Установени са участниците във въпросния скандал, както и очевидци на случилото се, от които са снети пояснения, в това число и на място ", сподели още старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР-Бургас.

Концесионерът на плажа, където е станал случаят се разграничи от дейностите на служителя си, макар че той не е бил на работа във въпросния ден. Ако Христо Кюлбасанов бъде приет за отговорен, може да бъде наказан на отнемане от независимост до 3 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР