Френски следователи заявиха във вторник, че има изобилие от улики,

...
Френски следователи заявиха във вторник, че има изобилие от улики,
Коментари Харесай

Според френската прокуратура, атаката на влака "Талис" е била „целенасочена и планирана“

Френски следователи обявиха във вторник, че има обилие от улики, предполагащи, че задържаният предходната седмица джихадист деликатно е възнамерявал своето нахлуване във влака „ Талис “, което е можело да завърши с кървава баня, в случай че пасажерите не го бяха обезвредили, оповестява AFP. По думите на парижкия прокурор Франсоа Молинс, мароканецът Аюб Ел Казани се е качил на високоскоростният трен от Париж за Амстердам, въоръжен с „ Калашников “ с 270 патрона, револвер „ Люгер “, бутилка „ Молотов “ и нож.

Според френската прокуратура, уликите сочат, че Казани е възнамерявал всеобщо ликвидиране като част от терористичен скрит план. Конкретни обстоятелства в интерес на тази теза са пътуването му от град в Южна Турция – „ вероятен маршрут към Сирия “ – както и това, че е гледал видеоклип на телефона си, „ призоваващ към насилствени дейности в името на радикалния ислям “ директно преди офанзивата. Уличаващо е и събитието, че Казани е платил скъпият билет в брой и е отменил пътешестване в предходен трен, който е бил по-празен. Страницата на джихадиста във „ Facebook “ е била дезактивирана мистериозно в събота – денят след проваленото нахлуване.

Френският прокурор отхвърли като „ неуместни “ изказванията на Казани, че е намерил оръжието и мобилния телефон в парк, където е нощувал вечерта преди да пътува./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР