Френски шеф-готвачи с по няколко Мишлен звезди намериха начин да

...
Френски шеф-готвачи с по няколко Мишлен звезди намериха начин да
Коментари Харесай

Френски шеф-готвачи излизат с кухня във фургони заради карантината

Френски шеф-готвачи с по няколко Мишлен звезди откриха метод да упражняват специалността си, макар затворените заведения.

На пръв взор това е камион като всички останали в Марсилия.Но вътре се крие кухня на началник с три звезди.След като ресторантът му е бил затворен, Александър Мазиа купува фургона и стартира да предлага храна пет пъти дневно.Руло, самун, сосове - всичко е домашно приготвено.

Цените в менюто са сред 22 и 35 евро. Относително високи за улична храна, само че пък притеглят над 100 клиента всеки ден.

Ястията се подготвят в кухнята на ресторанта на няколко метра от фургона.Благодарение на него началник готвачът е запазил своите 17 чиновници.

" Моята роля е да задържа екипа над водата, психически и физически, би трябвало да запазим ритъма за бъдеще ", споделя Александър Мазиа, който ешеф готвач в Марсилия.

Дори и сервирана в камион високите стандарти на храната не се изоставят. А друга мотивация на Мазиа е да резервира връзката си с доставчиците. Той не е единственият звезден началник, излязъл на фургон. Колегата му Кристоф льо Фюр е направил същото в Бретан.Неговата междинна цена за ядене е 15 евро. Не можем да си позволим 40 евро, концепцията е друга клиентела да пробва това, което вършим, изяснява льо Фюр. Във времена на пандемия, двамата с Мазиа явно са безапелационни.

Дори и сервирана в камион високите стандарти на храната не се изоставят. А друга мотивация на Мазиа е да резервира връзката си с доставчиците. Той не е единственият звезден началник, излязъл на фургон.

Колегата му Кристоф льо Фюр е направил същото в Бретан. Неговата междинна цена за ядене е 15 евро. Не можем да си позволим 40 евро, концепцията е друга клиентела да пробва това, което вършим, обяснава льо Фюр. Във времена на пандемия, двамата с Мазиа явно са безапелационни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР