Френски лекари заведоха иск срещу премиера Едуар Филип и бившия

...
Френски лекари заведоха иск срещу премиера Едуар Филип и бившия
Коментари Харесай

Френски лекари съдят правителството

Френски лекари заведоха иск против премиера Едуар Филип и някогашния здравен министър госпожа Агнес Бузин за безучастие и криене на информация за разпространяването на ковид в страната, написа в. " Фигаро ". Те настояват, че държавното управление е трябвало да съхранява маски, проби и други медицински материали, откакто се появила информация за степента на бедствието, само че не е направило нищо. Самата Бузин в изявление за в. " Монд " съобщи при връчването на оставка предишния януари, че е знаела за идното цунами. Междувременно страната записва над 1800 случая единствено за денонощие. Общо инфектираните са 14 495 души, а умрелите - 567.

В Румъния от през днешния ден се не разрешават дейностите на стоматологичните кабинети като се изключи незабавните интервенции и комерсиалните центрове. Хранителните магазини и аптеките не престават да работят. Забранено е влизането в страната на чужденци. Страната записва първия смъртен случай от Covid-19 - 67-годишен мъж, болен от рак. Заразените румънци са 367, а 52 към този момент са излекувани.

Скопие реши да прати армията за защита на македонската граница, а също да вкара полицейски час от 21 до 6 часа.

В Гърция бе задържан митрополит Серафим Кифирски поради свещенодействие в градчето Хора на остров Китира. Срещу него е заведено дело. Властите затвориха приемните центрове на лагерите като се изключи лицата, които работят там. Пристигащите наложително се ревизират за температура. Мерките се отнасят единствено за лагерите, а не за популацията на островите. На петте гръцки острова, приютяващи към 42 000 души, е регистриран един случай на Covid-19, става дума за гражданин на остров Лесбос, до момента не е имало случаи в лагерите.

Италия затваря до 3 април заводи. В телевизионно послание към нацията министър председателят Джузепе Конте съобщи, че мярката е жестока, " само че ние нямаме опция ". Това е най-тежката рецесия в следвоенния интервал, призна той. Затварят се всички предприятия, които не създават артикули от първа нужда. Отворени остават супермаркетите, аптеките, пощенските и банкови услуги, ще действат и съществени публични услуги, измежду които градски превоз. Регион Ломбардия вкара по-строги ограничения, не разрешават се спортът и физическата интензивност на открито, даже поотделно. Страната сложи тъмен връх - 793 умряли за денонощие (събота), от които 546 са в Ломбардия. Общо са умрелите са 4825, броят на инфектираните надвиши 53 578 души.

След като Китай изпрати експерти на Италия, помощ оказва и Русия - по предписание на Путин след телефонен диалог с Конте в страната ще дойдат мобилни дезинфекционни транспортни средства и лекари.

В Германия в събота бяха регистрирани нови 1900 случая на болестта от общо над 22 000 и 55 смъртни случая.

В Словения за 24 часа бяха регистрирани 42 нови случая на Covid-19, а общият брой доближи 383 души. Страната е с един смъртен случай.

Китайски медици тестват на доброволци ваксина против болестта, написа китайският в. " Глобъл таймс ", представен от TACC. Тя е основана от медицински структури на китайската войска. Участниците в плана са на възраст от 18 до 60 години и всички са от град Ухан, откъдето потегли болестта. Те няма да бъдат инфектирани с вируса, ще им бъдат дадени антитела, с цел да се откри дали са придобили имунитет към вируса. Трети ден в страната и в Ухан няма нови случаи на Covid-19. Регистрирани са 46 нови случая, като те са импортирани извън, шест души са умряли, 504 пациенти са се възстановили.

В Съединени американски щати суматохата от болестта провокира небивало изкупуване на оръжия, заяви телевизия ABC. През февруари приходите на един от най-големите онлайн магазини за оръжие ammo.com скочиха с 309%, а броят на онлайн поръчките се е нараснал с 222%. Американците всеобщо се опасяват, че полицията ще пренебрегне битовата престъпност поради ограниченията против болестта.

Като цяло в света броят на инфектираните доближи 307 277 души, от тях 92 372 са се възстановили, 13 048 са умряли. Китай остава водач с 81 345 случая, Италия е втора с 53 578 случая, а Съединени американски щати станаха трети с 26 747 случая. Следват Испания (25 496), Германия (22 344), Иран (20 510), Франция (14 495), Южна Корея (8897) и Англия (5067).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР