Френски изследователи откриха нови Е-добавки, причиняващи рак, отбелязвайки, че преди

...
Френски изследователи откриха нови Е-добавки, причиняващи рак, отбелязвайки, че преди
Коментари Харесай

Учени изредиха още Е-добавки, причиняващи рак

Френски откриватели откриха нови Е-добавки, причиняващи рак, отбелязвайки, че преди този момент те са били считани за безвредни.

Влиятелното научно списание PLOS Medicine разгласява проучване, призоваващо за преразглеждане на възгледите за безвредността на доста от питателните добавки, с които в този момент са цялостни с съвсем всички хранителни артикули.

Трябва да се има поради, че де факто Е-добавки в този момент няма единствено в първичните артикули, които не са били подложени на преправка. Това са месото, домашните птици, цяла риба, суровите яйца, зеленчуци и плодове.

Опасна добавка, която към този момент е неразрешена в Европейския съюз, е титановият диоксид (Е171). Преди това тя се е употребила като бяло багрило в доста артикули.

Също по този начин за нездравословни са приети дифосфатите (серия от добавки Е450). Те се съдържат в саламите, шунката или други сходни пушени меса и полуфабрикати.

За доста рискова в този момент се счита Е471. Добавката усилва риска от развиване на рак като цяло с 15%, на рак на гърдата с 24%, на рак...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР