Френската столица е известна не само с романтиката си, историята

...
Френската столица е известна не само с романтиката си, историята
Коментари Харесай

Франция нае котки, за да гонят плъхове от министерствата

Френската столица е известна освен с романтиката си, историята и величието си. Но под блясъка се крият и други неща – да вземем за пример плъхове и отпадъци.

Париж заринат в отпадък в навечерието на Евро 2016

Парижaни живетя с плъхове от основаването на града. Привечер те могат да бъдат видяни в целия град, даже и на най-известния бул. в света, Шанз-Елизе, до момента в който се промъкват през тротоара. Има ги и даже в метрото, където може да изскочат на по платформата, търсейки храна, оставена от пасажерите, или бездомните, които прекарват нощта в метрото. Най-често те се придържат към канализацията, само че в последно време те стартират да се появяват на повърхността в възходящ брой, привличани от инцидентно или даже съзнателно хвърлени храни. Друга причина са огромните равнища на замърсяване в града.

Но казусът ескалира,

сега е засегнал най-силно постройките на Министерство на вътрешните работи. Управниците са се принудили да употребяват ексцентричен способ за битка с тях. Министерство на външните работи.

наело по формален ред две котки, които да им оказват помощ в неравната борба.

France Hires Two Cats to Get Rid of Rats in Government Offices — https://t.co/PFuXvzeuUU pic.twitter.com/UO9tlWNqjP
— Mental Floss (@mental_floss) December 21, 2017
За последно сходен проблем имаше през 2016-та. Тогава пет парка бяха затворени и имаше невиждана рецесия с битката с четирите милиона плъхове в града. Причината за извънредно високия им брой беше увеличението на отпадъците.

Тогава имаше предизвестие да не се хранят гълъбите, тъй като постоянно плъховете се хранят с въпросните останки. Гризачите даже са трансформирали обонянието си в резултат на многото отпадъци. Кофите в града, както и канализационните системи са са реконструирани, с цел да се предотврати навлизането на гризачи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР