Френската противовъздушна система, разположена в Румъния, отблъсна симулирана атака от

...
Френската противовъздушна система, разположена в Румъния, отблъсна симулирана атака от
Коментари Харесай

НАТО тества румънската система за противовъздушна отбрана

Френската противовъздушна система, ситуирана в Румъния, отблъсна симулирана офанзива от изтребители

Съюзниците от НАТО направиха през днешния ден военно обучение, с цел да тестват противовъздушната и противоракетната защита в Румъния, към седмица откакто заблудена ракета падна в Полша и разкри пропуските във въздушния щит на Северноатлантическия алианс, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Френската противовъздушна система, ситуирана в Румъния, отблъсна симулирана офанзива от съюзнически изтребители, заяви Съюзното въздушно командване на НАТО в Рамщайн в Западна Германия.

В учението участваха турски самолети Ф-16, испански Юрофайтър, американски самолети Гроулър, проектирани за радиоелектронната битка, и френски изтребители Рафал, които излетяха от френския самолетоносач " Шарл де Гол ".

" В отговор на войната на Русия против Украйна ние продължаваме да укрепваме нашите възпиращи и отбранителни качества в източната част на алианса ", съобщи представителят на НАТО Оана Лунджеску.

Тя сподели, че алиансът е добавил повече изтребители и разследващи самолети в патрулирането дружно с повече наземни уреди за противовъздушна защита и кораби със качества за противовъздушна защита в морето.

" Учения като това подсигуряват, че силите на НАТО са способни да работят дружно и остават в подготвеност да отговорят на всяка опасност от която и да е посока ", означи Лунджеску.

Франция разположи системата си за противовъздушна защита SAMP-T в Румъния през май. Тя е проектирана да защищава бойни полета и значими обекти като летища и пристанища против крилати ракети, самолети, дронове и тактически балистични ракети, отбелязва Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР