Френската полиция задържа 175 души близо до мястото на военния

...
Френската полиция задържа 175 души близо до мястото на военния
Коментари Харесай

Сблъсъци и арести в Париж след парада за Деня на Бастилията

Френската полиция задържа 175 души покрай мястото на военния церемониал във връзка Деня на Бастилията, употребява и сълзотворен газ против протестиращи по време на конфликтите в централната част на Париж, съобщи BFM TV.

Служителите на реда пробваха да разпилян стачкуващите, които скандираха против държавното управление, събориха издигнатите защитни ограждения за парада и подпалиха кофи за отпадък.

Телевизията не прецизира дали арестуваните принадлежат към някоя организация, въпреки по-рано да се съобщаваше, че точно „ жълтите жилетки “ са влезнали в конфликти с парижката полиция. В множеството случаи аргументи за арестите са неразрешената протестна акция, експанзията против полицията, както и разрушаването на държавна благосъстоятелност, и откритото неразрешено оръжие. От предходната година Франция и най-много Париж, е разтърсена от протестното придвижване на " жълтите жилетки " против президента Еманюел Макрон. Днес зародилото принуждение в Париж е най-голямото от март. Много анализатори имаха вяра, че придвижването е изгубило силата си.

Но стачкуващите в централната част на Париж не носеха жълти жилетки, с цел да не предизвикат прибързано полицията, която им забрани демонстрации в регионите на празненствата, заради което носеха жълти балони. По-рано полицията заяви, че няма да разреши на хора с жилетки да преминат огражденията.

Още преди възникването на конфликтите парижките управляващи оповестиха, че 152 души са арестувани. Сред задържаните са двама водачи на " жълтите жилетки " - Жером Родригес и Максим Никол. Те са арестувани по съмнение в образуване на противозаконна проява.

На празника във връзка завладяването на Бастилията бяха поканени европейските водачи, включително немският канцлер Ангела Меркел. Присъединилите се към феновете на парада „ жълти жилетки “ освиркаха президента Еманюел Макрон, до момента в който той пътуваше в открит автомобил към площад Конкорд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР