Френската полиция разпита още седем местни тенисисти по разрастващия се

...
Френската полиция разпита още седем местни тенисисти по разрастващия се
Коментари Харесай

Френската полиция разпита седем тенисисти за манипулиране на мачове, България също се споменава

Френската полиция разпита още седем локални тенисисти по разрастващия се скандал, обвързван с престъпна конструкция за манипулиране на срещи от нискоразрядни шампионати.

Така общо изслушаните от управляващите по случая в страната от януари насам са към този момент 17, само че имената на новите обвинени не бяха обявени. Разследването започва в Белгия, където живее арменеца Григор Саргсян, който е считан за лидер на престъпния профсъюз. Той е под домакински арест от юни предходната година и му е сложена електронна проследяваща гривна. Арменецът ще дава отговор по обвинявания за образуване на незаконна група, споразумяване на мачове, пране на пари и финансови измами.

Growing match-fixing probe in tennis snares more players

PARIS (AP) — Judicial officials say French police have questioned another batch of tennis players in a growing investigation into... | https://t.co/tCFuD3cpfR pic.twitter.com/mKKAr3QJRX
— Rocketnews (@Rocketnews1) March 21, 2019
Саргсян, прочут с прякора " Маестрото ", е употребявал свои доверени лица, които са предложили пари на играчите, с цел да манипулират избрани събития по време на мачовете си на шампионатите на ITF с дребни наградни фондове.

Организираната скица е работила в минимум дузина страни, включително и Съединени американски щати. Белгийските управляващи към този момент са потърсили подпомагане по случая от ФБР, както и от службите в България, Египет, Словакия, Холандия и Германия. Някои от разпитаните френски тенисисти са признали, че са получавали пари, с цел да уреждат мачове, като за един от тях има подозрение, че е манипулирал над две дузини срещи, за което е взел към 30 хиляди евро.

Над 100 тенисисти са обвинени за присъединяване в корупционната скица, като са получавали сред 500 и 3000 евро за споразумяване на дуели. Белгийските управляващи разполагат с информация, че от синдиката са наемали инцидентни лица против минимално възнаграждение, които са залагали дребни суми на контрактуваните мачове, с цел да не попаднат под радарите на проверяващите съмнителни залози.

От полицията също по този начин оповестиха, че от синдиката, управителен от Саргсян, са знаели за разкритата неотдавна групата за манипулиране на тенис мачове в Испания, само че двете престъпни структури не са работили дружно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР