Френската полиция ликвидира убиеца Шериф Шекати, който във вторник вечерта

...
Френската полиция ликвидира убиеца Шериф Шекати, който във вторник вечерта
Коментари Харесай

Ликвидираха убиеца от Страсбург /снимки/

Френската полиция ликвидира килъра Шериф Шекати, който във вторник вечерта простреля смъртоносно трима и рани с огнестрелно и хладно оръжие 13 души в Страсбург, заяви „ Фигаро “. 29-годишният рецидивист бе заклещен в южния квартал Нюдорф, покрай мястото, където избяга с такси и бе забелязан за последно във вторник. Полицията, жандармерията и спецчастите стегнаха обръча към него през днешния ден следобяд, когато блокираха квартала.
Той е стрелял против патрул от трима - двама мъже и една жена, на улица "Лазаре ", където очевидно се укривал. Полицаите отвърнали на огъня от патрулката и го отстранили с първия патрон, заяви Franceinfo. Нито един от тях не е потърпевш в престрелката.
Преследвачите попаднали на следите му след позвъняване от жена, която разпознала търсения от управляващите дезертьор.
„ В 21 часа екип от профилираната бригада от трима чиновници на националната полиция засякъл един субект, който се движел по улица „ Дю Лазаре “, изясни вътрешният министър Кристоф Кастанер, който пристигна на мястото на престрелката. „ Той съответствал на описанието на търсения от вторник вечерта. При опит да го задържат той се обърнал към служителите на реда, стреляйки. Те отвърнали и обезвредили нападателя “, добави министърът, след което се обърна към служителите на реда и сподели: "Аз съм горделив с вас! "
Полицаите бяха приветствани и от събралите се на улицата пред загражденията десетки поданици на квартала, разбрали за края на траялата 48 часова хайка за рецидивиста с над 20 присъди.
Още преди ликвидирането на рецидивиста Кристоф Кастанер заяви, че от петък коледният базар в Страсбург още веднъж ще бъде отворен. „ Животът, празникът, културата би трябвало да победят страха “, сподели той.
“Аз съм извънредно благодарен на силите на реда, че извадиха от строя терориста, с цел да не може повече да вреди. По този метод ще ни оказват помощ да се върнем към естествения живот “, съобщи кметът на Страсбург Ролан Риес пред микрофоните на LCI.
От полицейски източници стана ясно, че на няколко пъти поданици на блокирания квартал Нюдорф са алармирали за килъра, който засичали на няколко пъти да броди самичък по улиците, като се озъртал. Когато спецчастите дошли на указаното място, той към този момент бил липсващ.
Последната престрелка с него била плод на инцидентна среща сред беглеца и патрулиращи с кола служители на реда. Те го зърнали на излизане от една къща, разпознали го и завили назад. Тогава той стрелял към колата, само че при ответния залп през спуснатите стъкла на патрулката бил премахнат на място.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР