Френската Лига 1 обмисля да премести шампионатния мач между отборите

...
Френската Лига 1 обмисля да премести шампионатния мач между отборите
Коментари Харесай

Двубой на ПСЖ от Лига 1 може да бъде преместен след класирането на тима за полуфиналите в Шампионската лига

Френската Лига 1 обмисля да реалокира турнирния мач сред тимовете на Пари Сен Жермен и Ница, който по стратегия би трябвало да се играе на 4 май, оповестява радио " Монте Карло ".

Гостуването на Килиан Мбапе и компания в Южна Франция съответствува с дните сред двата полуфинални дуела на столичани с Борусия Дортмунд в Шампионската лига и затова от управлението на френското футболно състезание могат да вземат решение да го отсрочат.

Подобен процес несъмнено не би бил казус за Лига 1, защото през миналия уикенд турнирните дуели на всички евроучстници бяха анулирани и планувани за 24 април.

Любопитната детайлност е, че измежду забърканите беше още веднъж и отборът на Ница, чиято среща с Олимпик Марсилия не се организира по проект поради уговорките на марсилци в Лига Европа.

По всичко наподобява, че това няма да бъде последният случай, в който програмата на " червено-черните " претърпява смяна поради различен тим.

" Това не зависи от мен, аз няма какво да направя. Ако Лигата реши по този начин, ние би трябвало да се съобразим. Имаме още шест мача да изиграем и няма значение за какъв период. Аз ще схвана вероятно такова решение на Лигата, тъй като ПСЖ показва Франция ", разяснява нидерландският халф на Ница Пабло Росарио.

Понастоящем ПСЖ е водач в подреждането на френската Лига 1 с актив от 63 точки, на 10 пред втория Брест. В същото време Ница заема петата позиция с 44 пункта, като съставът е забъркан в битката за последното място, даващо право на присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР