Френската компания „Латекоер“ започва строителство на завод за самолетни части

...
Френската компания „Латекоер“ започва строителство на завод за самолетни части
Коментари Харесай

Френска компания строи завод за самолетни части край Пловдив

Френската компания „ Латекоер “ стартира строителство на цех за самолетни елементи в индустриална зона „ Марица “, край Пловдив. В сряда бе положена първата копка на обекта.

Френската компания е със стогодишна история в производството на порти, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и снабдител от първи сан на международните самолетостроителни компании, като „ Еърбъс “, „ Боинг “ и други На първия стадий инвестицията възлиза на 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места, стана ясно по време на церемонията.

"За България е огромно самопризнание, че компания от международно равнище ще работи в страната и ще откри произвеждане в един от най-високотехнологичните и бързо разрастващи се браншове ", съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. На събитието участваха още Иван Тотев, кмет на град Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения, Ерик Льобедел, дипломат на Франция и Тиери Моц, основен изпълнителен шеф по интервенциите на „ Латекоер “.

Площта на завода ще бъде 5 хиляди кв. метра, а през първите 3 години инвестицията ще доближи 15 млн. евро, като 200 служащи ще стартират в началото и се обмисля увеличение на потенциала по отношение на поръчките за „ Еърбъс “. В завода ще се създават дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предопределени за електронната част на самолетите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР