Френската католическа църква ще предложи финансово съдействие за хилядите от

...
Френската католическа църква ще предложи финансово съдействие за хилядите от
Коментари Харесай

Френската католическа църква ще предложи „финансова помощ“ на жертвите на педофилия

Френската католическа черква ще предложи " финансово подпомагане " за хилядите от 50-те години на предишния век, предава Агенция Франс Прес.
Църквата желае да „ признае своята отговорност пред обществото, като изиска амнистия за тези закононарушения и пороци “, оповестиха епископите след заседание в южния град Лурд.
Епископската конференция във Франция през ноември 2018 година се съгласи да сътвори проверяваща комисия, откакто многочислени в разнообразни елементи на света.
 След подозрения за догмата, публично от Ватикана: За Църквата хомосексуалността е грях След подозрения за догмата, публично от Ватикана: За Църквата хомосексуалността е грях
Текст, оповестен от Конгрегацията за доктрината на вярата, която дава отговор за запазването на католическата доктрина, разяснява, че за Църкв...
Жан-Марк Сов, старши държавен чиновник, който оглавява комисията, съобщи по-рано този месец, че от 1950 година насам може да е имало най-малко 10 000 жертви на педофилия, съдейки по позвъняванията на горещата линия, основана за жертви и очевидци.
Епископите взеха решение, че би трябвало да поемат отговорност " във връзка с предишното, сегашното и бъдещето ”, съобщи монсеньор Оливие Леборн, заместник-председател на Епископската конференция.
Той допусна, че компенсацията ще бъде еднократна сума, финансирана от особено подаяние, като решението за размера на средствата ще бъде взето от самостоятелен съвещателен комитет.
От църквата подчертаха, че в тази ситуация не става въпрос нито за отплата, нито за репарации. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР