Френската банка Societe Generale ще пусне на борсата своя собствена

...
Френската банка Societe Generale ще пусне на борсата своя собствена
Коментари Харесай

Първата голяма банка в света, която ще листва стейбълкойни

Френската банка Societe Generale ще пусне на борсата своя лична цифрова валута - стейбълкойн, оповестяват международните организации. Така финансовата институция става първата огромна банка в света, която предлага за необятен кръг вложители цифрови токени.  Третата по величина банка във Франция към този момент зарочна да търгува на основаната в Люксембург криптоборса Bitstamp личната си " постоянна монета ", наречена EUR CoinVertible.

От Societe Generale обявиха, че тяхната постоянна валута ще бъде напълно обезпечена с евро.

Стейбълкойните са форма на цифрови пари, които са обвързани с държавни валути и улесняват крипто търговците да купуват и продават на пазара. По-голямата част от търговията с криптоактиви като Биткойн обаче се прави точно посредством сейбълкойни, обвързани с щатския $.
 1 биткойн към този момент коства 75 000 лв.
1 биткойн към този момент коства 75 000 лв.

Това е най-високото равнище от април 2022 година до момента

Ходът на френската банка бележи забележителна стъпка за една обичайната финансова институция в сегмента за търговия с криптовалута, който сега е доминиран от профилирани компании за цифрови активи. Стейбълкойните са изправени пред все по-голямо внимание от страна на регулаторите, като през предишния месец Обединеното кралство направи оферти за въвеждане на токените в действителната стопанска система.

Пазарът на стейбълкойни през днешния ден е оценен на $130 милиарда и е доминиран от записаната на Британските Вирджински острови постоянна криптовалута Tether и американската Circle, които обаче са изправени пред въпроси по отношение на одитите на запасите, които поддържат техните токени.

Докато някои огромни капиталови банки като JPMorgan имат свои лични постоянни монети, те са налични единствено за дребни групи институционални клиенти. За разлика от това, стейбълкойнът на SocGen ще бъде необятно наличен за търговия.
 Съединени американски щати и Binance се схванаха - какво следва за света на крипто
Съединени американски щати и Binance се схванаха - какво следва за света на крипто

Стъпка към предвидимост в целия бранш или голям риск за най-големия състезател в него?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР