Френската автомобилна компания Renault обяви, че спира незабавно и безсрочно

...
Френската автомобилна компания Renault обяви, че спира незабавно и безсрочно
Коментари Харесай

Renault спря завода си в Москва - последният голям автопроизводител в Русия

Френската автомобилна компания Renault разгласи, че стопира неотложно и безсрочно производството на коли в завода си в Москва. 

Решението беше оповестено след съществени рецензии от страна на украинския президент Володимир Зеленски, който се възмути от желанията на производителя да възобнови работата си в Русия макар войната в Украйна. 

" Френските компании би трябвало да изоставен съветския пазар ", сподели той във видеообръщение, в което подлага на критика Renault, че се въвлича във финансиране на " съветската военна машина ".

Украинският външен министър Дмитро Кулеба даже прикани за световен протест на продуктите на сдружението, преди новината за прекъсването на фабриката в съветската столица да бъде оповестена.

Renault беше последният огромен западен производител на коли, който се колебаеше дали да не остане в Русия без значение от глобите против Москва. 

Компанията е мажоритарен притежател в " Автоваз ", която създава " Лада ". Вторият огромен акционер в сдружението е " Ростех ", който беше глобен от Европейски Съюз. 

Сега управлението на френския колос оповестява, че преглежда опциите за освобождение от акциите си в съветската компания.

" Действаме отговорно по отношение на нашите 45 000 чиновници в страната. Renault Group припомня, че към този момент ползва нужните ограничения за сходство с интернационалните наказания ", се споделя в информацията на производителя, в който 15% от собствеността е на френската страна. 

Дмитро Кулеба приветства позицията на Renault. 

" Това е отговорно деяние на фона на продължаващата варварска експанзия на Русия против Украйна ", сподели дипломатът. 

В позицията си от 23 март Renault оповестява, че преразглежда финансовите си прогнози за 2022 година и чака растеж на оперативната облага от 3 на 100, по отношение на по-ранните прогнози от над 4 %. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР