Французинът Лука Пуй се класира на полуфинал в турнир от

...
Французинът Лука Пуй се класира на полуфинал в турнир от
Коментари Харесай

Раонич се прости с мечтата си за първа титла от Големия шлем след загуба от Лука Пуй

 Нова лесна победа обезпечи на Надал полуфинал в Австралия  Циципас стигна полуфинал на Откритото състезание на Австралия
Французинът Лука Пуй се класира на полуфинал в шампионат от Големия шлем за първи път в кариерата си. Без победа в Мелбърн до тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия той отстрани Милош Раонич от Канада с резултат 7:6, 6:3, 6:7, 6:4. 

Поставеният под номер 28 в схемата на шампионата френски тенисист направи 62 униъра и единствено 24 непредизвикани неточности. До този миг той бе изгубил и трите си срещи с Раонич без да завоюва сет.

Началото на дуела бе съвършено за канадецът, който реализира пробив за 2:0 и докара нещата до 5:2. Пуй отхвърли да се съобщи и в деветия гейм на собствен ред върна пробива, а по-късно измъкна и тайбрека с резултат 7:4 точки.

Окрилен от обрата французинът не остави шансове на противника си и с един пробив взе и втория сет с 6:3.

Изправен до стената Раонич стигна до тайбрек във третия сет където на три пъти взе подаването на съперника си, давайки му единствено 2 точки.

Битката продължи в четвърти сет като в него и двамата взимаха сервиз геймовете си. Така се стигна до 5:4 за Лука Пуй, който към този момент бе в ролята на посрещащ. Все отново стигна до два мачбола, които пропиля. Третият опит обаче беше сполучлив, с което си подпечата присъединяване в полуфиналната фаза на шампионата. Неговият противник ще се дефинира от двойката Новак Джокович - Кей Нишикори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР