Французинът Жулиен Алафилип от отбора на Quick-Step записа втора етапна

...
Французинът Жулиен Алафилип от отбора на Quick-Step записа втора етапна
Коментари Харесай

Алафилип с втора етапна победа в Тура, без промени на върха

 Протестиращи фермери прекъснаха Тур дьо Франс (видео)
Французинът Жулиен Алафилип от тима на Quick-Step записа втора етапна победа в Тур дьо Франс 2018, откакто измина най-бързо дистанцията с дължина от 218 км сред Каркасон и Банер де Лушон, който бе и първи в Пиренеите.

Алафилип се възползва от рухването на водача Адам Йейтс от Mitchelton-Scott, който падна на изострен завой при спускането от Кол де Менте към Банер де Лушон и загуби шансове за триумф.



Алафилип съумя да го изпревари и по този метод записа по един триумф в Алпите и Пиринеите и резервира граховата фланелка за катерачи. Втори приключи Горка Исагире от Бахрейн Мерида, а трети остана Йейтс.

Етапът ще се запомни с митинга на френски фермери, които блокираха маршрута с бали сено. Полицията ги разпръсна със сълзотворен газ, само че пострадаха и състезатели, измежду които и четирикратният победител Крис Фрум от Sky.

На върха не настъпиха промени - съотборникът на Фрум Герант Томас продължава да води с 1,39 минути пред него, а трети на 1,50 минути върви Том Дюмулен от Sunweb.

Утре следва да бъде пробяган доста забавният 17-и стадий, който е с дължина от едвам 65 километра сред Банер де Люшон и Сен Лари-Сулан. Той включва три тежки изкачвания и приключва на височината от висша категория Кол дю Порте – 16 км със междинен надолнище от 8.7%. Колоездачите ще тръгнат от стартова решетка на групи по 20 съгласно класирането, като ще бъдат разграничени от по 70 метра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР