Франция заяви в четвъртък, че ще позволи на кораба на

...
Франция заяви в четвъртък, че ще позволи на кораба на
Коментари Харесай

Франция прие кораб с мигранти, прогонен от Италия

Франция съобщи в четвъртък, че ще разреши на кораба на неправителствена организация, " Оушън Викинг ", пренасящ над 200 мигранти, избавени в Средиземно море, да дебаркира в пристанището на Тулон след под напрежение спор с новото държавно управление на Италия, за чието отношение към мигрантите Париж сподели, че " горчиво съжалява, " предава Ройтерс.

Имиграцията провокира огромен спор сред двете страни, а вътрешният министър Джералд Дарманин сподели, че възбраната на дясното държавно управление на Италия корабът да дебаркира на нейно пристанище, въпреки да заставам доста време по-близо до Италия, в сравнение с до Франция, е " неразбираема " и " егоистична ".

Въпросът за справяне с имиграцията в значително свободния от граници Европейски съюз е източник на напрежение от години, изключително в граничните и средиземноморски страни.

Италия и Испания, където идват множеството от мигрантите, пресичащи Средиземно море с лодки, споделят, че други страни, в това число Франция, би трябвало да създадат повече, с цел да облекчат мигрантския напън.

По-рано Италия съобщи, че до момента в който блокира от филантропичните кораби да слязат на брега 1000 души, данните на вътрешното министерство демонстрират, че италианските управляващи са довели 6383 други до крайбрежията на страната през миналата седмица.

Пристигащите мигранти по море в Италия са се нараснали тази година до 85 991, спрямо 53 825 през същия интервал на предходната година. Броят към момента е много под пиковите цифри през 2014-2016 година


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР