Франция заяви, че условията за свободни, плуралистични и демократични избори

...
Франция заяви, че условията за свободни, плуралистични и демократични избори
Коментари Харесай

Франция: Русия не зачете условията за провеждане на свободни избори

Франция съобщи, че " изискванията за свободни, плуралистични и демократични избори " не са били изпълнени " за следващ път " в Русия, след преизбирането на президента Владимир Путин на 17 март, съобщи Агенция Франс Прес.
На власт от близо четвърт век, съветският президент беше избран отново за още шест години в Кремъл, съгласно резултатите от неоспорваните президентски избори.
Изборният развой в Русия се организира " на фона на засилени репресии против гражданското общество и всички форми на съпротива на режима, все по-големи ограничавания върху свободата на изложение и възбрана на самостоятелните медии ", акцентира френското външно министерство.
То напомни гибелта на политическия конкурент Алексей Навални " няколко седмици преди тези избори, изключително след стягането на изискванията на задържането му от съветските управляващи ".
Париж също по този начин съжали, че изборите са се провели " без никакво независимо интернационално наблюдаване ".
Във връзка с това Quai d'Orsay приветства " смелостта на многочислените съветски жители, които спокойно демонстрираха несъгласието си с това посягане против главните им политически права ".
Франция също по този начин осъди организирането от страна на Москва на " по този начин наречените " избори " в украинските територии, краткотрайно окупирани от Русия " в Крим, град Севастопол и елементи от областите Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.
Тя вижда в това следващо нарушаване на интернационалното право и на Устава на Организация на обединените нации.
Франция не признава и в никакъв случай няма да признае провеждането и резултатите от тези по този начин наречени " избори " и още веднъж удостоверява своята обвързаност към суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна.
Накрая Париж осъди инсталирането от страна на Русия на изборни секции в сепаратистките райони Абхазия и Южна Осетия, както и в Приднестровския район на Република Молдова, " без единодушието на грузинските и молдовските управляващи ".
Ръководителят на съветската изборна комисия приветства " рекордния " резултат на Владимир Путин, избран отново с 87,29% от гласовете след броене на 99,75% от бюлетините.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР