Франция засега не е обявила официално позицията си, но според

...
Франция засега не е обявила официално позицията си, но според
Коментари Харесай

Франция спира Северна Македония за ЕС?

Франция към този момент не е оповестила публично позицията си, само че съгласно документите, видени от американската организация Bloomberg, Париж е срещу каквато и да е дата за започване на публични договаряния сред Европейски Съюз и Албания и Македония преди Брюксел да приключи промяната на своята „ методология “, предава скопският ефирен „ Канал 5 “, представен от Агенция " Фокус ".

С меморандум, който френските дипломати са изпратили до другите държавни управления в Европейски Съюз, Париж желае бъдещите договаряния за разширение на Съюза да бъдат „ постепенни, по-конкретни в придобивките, които носят на съответните страни и да бъдат обратими съгласно ефикасното, осезаемо и стабилно използване на промените “.

Последният план на решението от 11 октомври, с който разполага Bloomberg, дава зелена светлина за това формалните договаряния за присъединение да стартират през първата половина на идната година, само че съгласно посланик, представен от американската организация, „ никой не е удовлетворен “ от текста.

Посланиците на страните-членки на Европейски Съюз в понеделник ще се опитат да посредничат за компромис преди утрешната среща на министрите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР