Франция започна да тества пътници, пристигащи от Китай, за да

...
Франция започна да тества пътници, пристигащи от Китай, за да
Коментари Харесай

Франция започва да тества пристигащи китайци за ковид

Франция стартира да тества пасажери, идващи от Китай, с цел да наблюдава евентуални разновидности за разпространяването на коронавирус, разгласи здравният министър Франсоа Браун.

„ Този надзор при идване не е надзор за попречване на влизането на жители на нашата територия, а е повече теоретичен надзор, който ще ни разреши доста точно да ревизираме разнообразни разновидности “, сподели Браун на летище „ Шарл де Гол “ северно от Париж. „ Това всъщност са разновидности на публикувания сега в Китай омикрон “, сподели Браун, добавяйки, че ще има „ полемика на европейско равнище през седмицата за хармонизиране на този модел “ на тестване.

От неделя посетителите от Китай би трябвало да носят маска и да са подготвени да се подложат на тест при идването, който ще се прави на инцидентен принцип. След това от четвъртък пасажерите също ще би трябвало да показват негативен PCR или антигенен тест, изработен по-малко от 48 часа преди полета.

Франция се причислява към други страни, в това число Обединеното кралство, Италия и Съединените щати, в тестването на идващи от Китай, четири седмици откакто Пекин анулира своята политика на „ нулев коронавирус “, прилагаща блокирането и всеобщото тестване.

Делегатът на френския министър на превоза Клемент Боне сподели, че сега има шест полета до Франция седмично от континентален Китай и четири от Хонконг. Повечето пасажери от Китай за Франция минават директно през Шарл дьо Гол. От 300 пасажери, които слязоха от полет за френската столица в неделя, към 60 влязоха в страната и всички си направиха PCR тест. Френските чиновници на летището също взеха техните данни при положение на позитивен тест, което ще изисква седем дни изолираност. /АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР