Франция замества от днес документа за достъп до публични места

...
Франция замества от днес документа за достъп до публични места
Коментари Харесай

Във Франция от днес е в сила COVID сертификат само за ваксинирани

Франция замества от през днешния ден документа за достъп до обществени места и част от превоза с нов Коронавирус пропуск, издаван единствено на имунизирани. В петък Конституционният съд на страната реши, че той не опонира на законите, с едно изключение - присъединяване на политически събирания. Франция е в заключителния стадий на акция за президентски избори през април и парламентарни при започване на лятото.

Всички на възраст над 16 години към този момент би трябвало да потвърдят, че са имунизирани, в случай че желаят да влязат в бар, ресторант, спортно събитие, спектакъл, музей, концерти, както и да пътуват със аероплан или с трен на по-далечни дистанции. На шефовете на заведения се разрешава да изискват и документ за идентичност, с цел да се ревизира съвпадане със документа и с цел да има по-ефективна битка с разпространяването на подправени документи или потреблението на пропуск на името на различен човек.

Отпада досегашното предписание документът да се дава на преболедували и на разполагащи с негативен PCR тест. Някои изключения са разрешени за скоро преболедувалите. Освен това новият документ ще бъде анулиран при внезапно понижаване случаите на инфектирани и лечебните заведения не са претрупани.

" Очевидно има ограничавания за неимунизираните, само че това е належащо, с цел да защитим и увеличим имунизирането, ако се появят нови разновидности на ковид ", съобщи предишния четвъртък министър председателят Жан Кастекс.

Също от през днешния ден децата на възраст сред 12 и 17 години могат да получават спомагателна доза. За тези на 12-15 години се резервира условието да демонстрират пропуск за заведения за хранене, увеселителни заведения и пътуванията сред регионите в страната.

Омикрон вълната във Франция, наподобява, понижава, въпреки че към момента над 300 хиляди нови инфектирани има всеки ден, а не са малко и влизащите в лечебни заведения. Но упованията на държавното управление са след към седмица натискът да намалее и да стартира анулация на по-строгите ограничавания.

От 2 февруари няма да се изисква работа от къщи в продължение на най-малко 3 дни седмично, както и носенето на маски навън. Ще се усили и броят на допусканите до концертни зали, спортни срещи и други обществени събирания.

На 16 февруари би трябвало да отворят нощните клубове, затворени от декември. Ще се разрешат и закуски и питиета на игрища, в кината и в превоза.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР