Франция въвежда нова здравна политика по отношение на контацепцията при

...
Франция въвежда нова здравна политика по отношение на контацепцията при
Коментари Харесай

Хапчетата антибебе стават безплатни за жените до 25 г. във Франция

Франция вкарва нова здравна политика във връзка с контацепцията при младите дами.

От идната година хапчетата антибебе ще се оферират гратис на французойките под 25 година Прегледите, проучванията и медицинските процедури, свързани с контрола на раждаемостта, също ще бъдат без пари.

„ Наблюдава се спад при потреблението на противозачатъчни от младите дами и главната причина за това е финансова. Неприемливо е дамите да нямат опция да се защитят от нежелана бременност, тъй като нямат средства “, разяснява френският здравен министър Оливиер Веран.

Попитан за какво държавното управление е решило програмата да обхване единствено дамите до 25 година, Веран отговори, че тези над тази възраст към този момент са независими, работят и имат здравни осигуровки. Той добави и че съгласно статистиката всеобщо дамите се замислят да имат деца след 25 година

По думите му дамите над тази възраст също ще получат държавна поддръжка. 65% от изразходваните средства за контрацепция ще им бъдат възстановявани.

Програмата ще коства на френските здравни управляващи почти 21 млн. евро годишно. От 2013 година девойките сред 15 и 18 година във Франция имат право на безвъзмездни противозачатъчни.

Властите акцентираха, че точно поради програмата през последните 7 година абортите измежду тази възрастова група са сведени до най-малко.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР