Франция ускорява подготовката си в случай на Brexit без сделка,

...
Франция ускорява подготовката си в случай на Brexit без сделка,
Коментари Харесай

Франция ускорява подготовката си в случай на Brexit без сделка

Франция форсира подготовката си при положение на Brexit без договорка, заяви източник от френското президентство
„ Сценарият, който не желаеме, е без договорка и рисковете за това се усилиха през вчерашния ден “, споделил източникът, имайки поради пагубното гласоподаване в Камарата на общините на английския парламент против постигнатото от Тереза Мей съглашение с Брюксел.
“Утре министър председателят ще се срещне с основните министри, с цел да се оправят с подготовката и ускоряването ѝ “, сподели източникът пред Агенция Франс Прес. Министрите към този момент са назначили среща, на която да решат какъв да бъде френският отговор на вота в английския парламент, съобщи БГНЕС.
Както и други европейски страни, Франция се приготвя за деяние и при сюжет, в който Англия скъсва с Евросъюза без съглашение за бракоразвод. Париж към този момент набира нужни попълнения от митнически чиновници, които да бъдат сложени да работят по пристанищата около Ламанша.
Междувременно и френската група на работодателите MEDEF прикани бизнеса да се готви за „ най-лошото “. „ Гласуването през вчерашния ден натрупа неустановеност след неустановеност “, сподели шефа на MEDEF Жофра Ру де Бозьо.
Около 30 000 френски компании изнасят артикули за Англия, сочат данни на френското финансово министерство, като през 2017 година изнесените артикули за били на стойност 31 милиарда евро. Федерацията на френските производители на виновност и спиртни питиета (FEVS) изрази паника от протичащото се. Англия е втория по величина вносител на френски виновност след Съединени американски щати и е главен клиент за френските спиртни питиета.
" Този избор е в ущърб на историческите и плодотворни търговски връзки сред нашите две страни, " сподели президентът на FEVS Антоан Лечша, призовавайки английските и европейските водачи да " създадат всичко допустимо да намерят различно политическо решение до 29 март ".
От ноември френските депутати разискват законопроект, който се отнася до последствията от Brexit, които евентуално биха упълномощили държавното управление да издаде незабавни постановления, в случай че е належащо.
Френският министър по европейските въпроси Натали Луазо сподели в сряда, че Европейски Съюз би могъл да удължи периода за Brexit и след 29 март в случай че Англия изиска това. Нжо тя акцентира, че други страни от Европейски Съюз преглеждат договорката, която към този момент е на масата, като „ единствената допустима “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР