Франция ще забрани използването на китайското приложение за споделяне на

...
Франция ще забрани използването на китайското приложение за споделяне на
Коментари Харесай

Франция забранява TikTok за служебните телефони на държавните служители

Франция ще забрани потреблението на китайското приложение за шерване на видеа TikTok на служебните телефони на държавните чиновници, съобщи министърът на държавните служби и промяната в държавния бранш Станислас Герини, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

 

" За да подсигурява киберсигурността на администрацията ни и държавните ни чиновници, държавното управление реши да забрани инсталирането на приложения за забавление като TikTok на служебните телефони на държавни чиновници ", сподели той в изказване.
 
Той добави, че в границите на няколко седмици европейските и интернационалните сътрудници на Франция са въвели ограничения за ограничение или запрещение на тегленето на TikTok от чиновниците на администрациите.

 

Герини сподели, че приложенията за забавление нямат задоволителни равнища на киберсигурност и отбрана на данните, с цел да бъдат употребявани от администрацията и добави, че възбраната влиза в действие незабавно и държавното управление ще следи за съблюдаване на условията.

 

Редица западни държавни управления и институции не разрешиха TikTok в последните седмици, в това число Народното събрание на Англия, нидерландското и белгийското държавно управление, както и Народното събрание в Нова Зеландия. В края на предишния месец двете най-големи институции за правене на политики в Европейски Съюз - Европейската комисия и Европейския съвет, не разрешиха TikTok за служебни телефони поради ограничения, свързани с киберсигурността.

 

Притесненията из целия свят набъбнаха поради риска китайското държавно управление да получава достъп до местоположението на потребителя и данните му за контакт посредством " БайтДенс ", компанията майка на TikTok.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР