Франция ще спре топлата вода в тоалетните на обществените сгради

...
Франция ще спре топлата вода в тоалетните на обществените сгради
Коментари Харесай

Пестеливост: Франция спира топлата вода в офисите

Франция ще спре топлата вода в тоалетните на публичните здания и ще подреди на общините да понижат температурите на водата в публичните плувни басейни с 1 градус по Целзий като част от по-широките проекти за понижаване на потреблението на сила, заяви министерството на енергетиката.

Правителството на президента Еманюел Макрон би трябвало да разгласи в четвъртък ограничения за икономисване на сила по браншове, които имат за цел да се избегнат спирания на електроподаването или дефицит на доставки на газ през зимата.

Френските влсти разпоредиха на индустрията, семействата и общинските управляващи да понижат енергийното си ползване с 10% в отговор на намаляването на доставките на газ от Русия и спираловидно покачването на цените на силата.

Вестник " Льо Паризиен " заяви, че единствено производството на топла вода в административните здания, където работят над 5 млн. души, съставлява 10% от сметката за сила на френската страна.

С енергийна рецесия, надвиснала над Европа, Франция трансформира " енергийната успеваемост " в собствен централен дирек на политиката, с цел да избегне пренатоварването на електрическата мрежа на страната, която също по този начин е наранена от спирания на редица от нуклеарните реактори.

Макрон също по този начин даде обещание да понижи потреблението на сила във Франция с 40% до 2050 година, с цел да извърши обещанията, дадени в интернационалните съглашения за битка с изменението на климата.

" Това изисква трайна смяна в нашите привички и държание ", се показва в изказване на енергийното министерство преди предстоящите в четвъртък ограничения за икономисване на сила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР