Франция ще предостави стотици стари бронирани машини и нови ракети

...
Франция ще предостави стотици стари бронирани машини и нови ракети
Коментари Харесай

Франция праща на Украйна бронирани машини и ракети земя-въздух

Франция ще даде стотици остарели бронирани машини и нови ракети земя-въздух на Украйна. Това съобщи френският министър на защитата Себастиен Лекорню, представен от Ройтерс.

Той посочи, че след диалог с Володимир Зеленски френският президент Еманюел Макрон го е помолил да приготви нов пакет помощ, който да включва остаряло, само че към момента работещо френско съоръжение.

Министърът означи, че украинската войска би трябвало да пази доста дълга фронтова линия, което изисква бронирани транспортни средства. По думите му Франция обмисля даването на стотици БТР-и (Véhicule de l`Avant Blindé) през 2024 година и началото на 2025 година Франция последователно подменя своите БТР-и от този вид, които са на въоръжение от 70-те години.

Лекорню добави, че Франция също се готви да изпрати нова партида от ракетите земя-въздух Aster 30 за системата SAMP/T, предоставена на Киев. Aster 30 може да прихваща бойни самолети, дронове и крилати ракети в обхват от 120 км.

Според Лекорню Украйна има потребност от по-добра противовъздушна защита. Той сподели още, че Франция форсира създаването на муниции за Украйна.

През февруари Макрон заприказва за изпращането на войски в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР