Франция ще настанява жертви на домашно насилие в хотели, след

...
Франция ще настанява жертви на домашно насилие в хотели, след
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Петдесетгодишните също са изложени на сериозен риск

Франция ще настанява жертви на домашно принуждение в хотели, откакто случаите се усилиха от началото на блокадата. Рискът от хоспитализация и повишение на смъртността не е единствено за хората над 60 години, сочи ново оповестено проучване.

Новините от България четете тук. Карта на разпространяването му в България и по света вижте тук.

Ключови моменти 09:18Франция ще се погрижи за жертви на домашно насилиеФранция съобщи в понеделник, че ще заплати хотелските стаи на жертви на домашно принуждение и ще открие центрове за консултация, откакто данните демонстрираха, че броят на случаите на злоупотреби се е нараснал по време на първата седмица от блокадата.09:14Рискът нараства внезапно след 50 г.Рискът от ковид, причиняващ COVID-19, стартира да нараства не над 60-годишна възраст, а по-рано, сочи първото всеобхватно проучване на смъртните случаи и хоспитализациите в континентален Китай, написа " Гардиън ".

Ако смъртността е приблизително 1.38% за доказаните случаи, цената ѝ се усилва внезапно с годините - от 0.0016 при хората под 10 година до 7.8% при тези над 80. Едва 0.04% от болните сред 10 и 19 година са приети в болница при над 18% от тези над 80-годишна възраст.

Същевременно в групите на възрастните има сериозен растеж в каузи на хоспитализациите - 4% от болните над 40 година постъпват в болница, както и над 8% от тези над 50, се споделя в проучването, оповестено в авторитетния вестник Lancet Infectious Diseases. Много по-вероятна е хоспитализацията на хората над 50, нараства и рискът от смъртни случаи.

Той е въз основата на 70 117 доказани случая в континентален Китай, както и на 689 доказани случая на хора, евакуирани от Ухан. 09:04Норвегия търси работнициНорвегия ще разреши достъпа на нейна територия на избрани категории европейски служащи за браншове, които страдат от сериозен дефицит на работна ръка, в това число селското стопанство и петролния отрасъл. Това ще стане без значение от ковид. Повече четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1304)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР