Франция ще изпрати на САЩ нова Статуя на свободата на

...
Франция ще изпрати на САЩ нова Статуя на свободата на
Коментари Харесай

Франция ще изпрати в САЩ нова Статуя на свободата

Франция ще изпрати на Съединени американски щати нова Статуя на свободата на 7 юни, оповестява " Журнал дьо диманш”, представен в понеделник от организация БГНЕС. Статуята ще дойде в Ню Йорк на 4 юли, Деня на независимостта на Съединени американски щати, и ще символизира историческите връзки сред двете страни.

Тя ще бъде доста по-малка от огромната си сестра, достигайки 2,83 метра.

Статуята на свободата, която през днешния ден може да се види край крайбрежията на Ню Йорк, е подарък от Франция по случай първия век на независимостта на Съединени американски щати.

" Искахме да се свържем още веднъж с тази френско-американска история “, сподели френският дипломат във Вашингтон Филип Етиен, добавяйки, че монументът " е двоен знак на независимост “.

" Журнал дьо диманш” оповестява, че когато концепцията е била замислена през юли 2019 година, тя е трябвало да покаже на Съединени американски щати, че " Франция остава лоялна на духа на другарство “ сред двете страни, зародил в общата им история. Франция поддържа американските колонии в битката им за самостоятелност против Англия през XVIII век.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР