Франция ще достави на Украйна още 12 самоходни гаубици Сезар,

...
Франция ще достави на Украйна още 12 самоходни гаубици Сезар,
Коментари Харесай

Франция ще достави на Украйна допълнителни 12 гаубици Сезар

Франция ще достави на Украйна още 12 самоходни гаубици " Сезар ", заяви френският министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню след среща в Париж с украинския министър на защитата Олексий Резников, предадоха международните организации.

Франция също по този начин ще изпрати 150 френски военнослужещи в Полша, където те ще обучат и приготвят до 600 украински военни за един месец.

Допълнителните установки " Сезар ", които са със междинен обхват, ще бъдат финансирани от фонда за поддръжка на Украйна в размер на 200 милиона евро, основан от Франция.

На обща конференция с украинския си сътрудник френският министър съобщи, че " няма табута " в отговор на въпрос по отношение на доставки на изтребители за Украйна, съобщи Ройтерс.

Той също по този начин повтори позицията на Франция по отношение на доставянето на оръжия за Украйна, като съобщи, че тези доставки не би трябвало да отслабват личните качества за отбрана на Франция, че доставките би трябвало да могат да оказват помощ на Украйна в спора с Русия и че би трябвало да бъдат употребявани от Украйна единствено, с цел да се пази тя.

По въпроса за изтребителите Льокорню сподели също по този начин, че Франция и Украйна са разискали образованието на украински водачи, които да летят на френски изтребители, само че никакво решение не е било взето в тази тенденция.

От своя страна украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че решението на Франция този месец да даде на Киев бронирани машини за пехотата А Ем Икс 10 Ар Се е имало резултата на " снежната топка " и други съдружници по-късно са дали обещание да изпратят танкове на Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР