Франция регистрира в четвъртък почти 10 хиляди нови случая на

...
Франция регистрира в четвъртък почти 10 хиляди нови случая на
Коментари Харесай

Франция регистрира близо 10 хил. новозаразени с COVID-19 за денонощие

Франция записва в четвъртък съвсем 10 хиляди нови случая на заразяване с ковид - най-високия брой за едно денонощие от началото на пандемията, заяви Ройтерс.
Рекордният брой идва преди предстоящото в петък държавно съвещание, на което ще бъдат разисквани нови местни затваряния за ограничение на разпространяването на болестта.
Френските управляващи оповестиха за 9843 нови доказани случаи, с съвсем 900 повече от предходния връх, подложен шест дни по-рано. От началото на месеца новите случаи са приблизително 7 292 дневно, до момента в който през август, когато индикаторът също беше рекорден, средноденонощният брой беше 3 003.
След като спадна до най-малко от 4 530 на 28 август, броят на приетите в болница с ковид още веднъж се повишава, като доближи в четвъртък до 5 096 - най-високата стойност от повече от месец.
Пациентите, настанени в интензивни отделения, доближиха до 615 - ниво, което не е записано от края на юни. Броя на пациентите в болница към този момент е надалеч от стойностите, достигнати през април, само че основава ново напрежение в здравната система, което може да накара управляващите да подхващат дейности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР