Франция по времето на окупацията: на двата фронта са Коко

...
Франция по времето на окупацията: на двата фронта са Коко
Коментари Харесай

Ожесточеното съперничество между Кристиан Диор и Коко Шанел в нов сериал

Франция по времето на окупацията: на двата фронта са Коко Шанел, фешън дизайнер с одобрена известност, и Кристиан Диор, дилетант, който раздрусва света на висшата мода със своя нов взор. Известно е, че Диор и Шанел са били в състезание за първото място във висшата мода.

В годините след Втората международна война младият Кристиан Диор прави гражданска война в женския контур и се изявява на интернационалната сцена. Неговите сака с талия оса и обемни поли заменят по-свободните и неструктурирани облекла на Габриел Шанел. Това са най-противоположните по темперамент дизайни: Диор обича дейностите навън, като градинарството, до момента в който Шанел се отдава на висшето общество.



Всичко това въодушевява Тод А. Кеслър да сътвори новия фешън сериал The New Look, който ще бъде излъчен от Apple TV+ следващата година. Поредица преглежда съперничеството сред най-известните френски кутюристи по това време. Първият епизод ще бъде излъчен на 14 февруари - какъв брой тематично - като Жулиет Бинош ще се превъплъти в ролята на гениалната Габриел Шанел, а австралиецът Бен Менделсон ще играе Кристиан Диор.



 The New Look хвърля светлина върху революциите, които се случват в света на модата при започване на ХХ век. През 40-те и 50-те години на ХХ век се следи стремителният напредък на младия Кристиан Диор и отхвърлянето на Габриел Шанел, оценена като прекомерно близка до нацистите по време на окупацията, чието владичество над света на модата тогава е застрашено.



В поредицата ще бъдат показани и някои от най-престижните дизайнери на следвоенен Париж, измежду които Ив Сен Лоран, Пиер Балмен, Кристобал Баленсиага и Юбер дьо Живанши.

А забавната история ще се развива на фона на песните на Тейлър Суифт, Лорд, Лана Дел Рей и Florence and the Machine.



Мейзи Уилямс от " Игра на тронове " ще се превъплъти в Катрин Диор. Актьорският състав се добавя от Джон Малкович в ролята на кутюриера Люсиен Лелонг, президент на Chambre syndicale de la couture от 1936 до 1946 година и наставник на Кристиан Диор. Нямаме самообладание да го гледаме.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР