Франция обяви най-висока степен на тревога за терористична заплаха. Напрежението

...
Франция обяви най-висока степен на тревога за терористична заплаха. Напрежението
Коментари Харесай

Франция обяви най-висока степен на терористична заплаха

Франция разгласи най-висока степен на паника за терористична опасност. Напрежението в страната пораства след офанзивата с нож от през вчерашния ден в учебно заведение край френския град Арас, която отне живота на преподавател и рани тежко други двама. 

Съвсем предстоящо напрежението във Франция пораства през последната седмица, изключително след офанзивите против Израел. В петък 20-годишен някогашен възпитаник атакува с нож и умъртви преподавател в Арас. Във Франция най-големите еврейски и мюсюлмански общности в Европа. Това са над 600 000 души - и евреи, и мюсюлмани.

Арести и експулсиране на хора от страната през цялата седмица предхождаха атаката в учебното заведение в Арас. 8 души са арестувани във връзка на нея, в това число и нападателят, за който първоначално се твърдеше, че от чеченски происход. По-късно стана ясно, че той е роден в Ингушетия, както и членове на неговото семейство.

По този мотив Франция реши да разгласи най-висока степен от опасност от терористичен акт в страната. Допълнително 7 000 бойци от специфичните сили  са ангажирани до второ разпореждане, с цел да бдят за сигурността. Бяха мобилизирани и в допълнение жандармеристи и служители на реда, с цел да пазят 500 еврейски обекти като учебни заведения, синагоги и културни центрове в цяла Франция. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР