Франция обвини Русия, че се намесва в нейните вътрешни дела,

...
Франция обвини Русия, че се намесва в нейните вътрешни дела,
Коментари Харесай

Франция обвинява Русия в онлайн намеса заради графитите със Звездите на Давид в Париж

Франция упрекна Русия, че се намесва в нейните вътрешни каузи, като споделя онлайн фотоси на " Звездата на Давид ", изрисувана върху десетки здания в Париж, написа Le Monde .

Министерството на външните работи в изказване упрекна съветската мрежа RRN/Doppelganger, че се пробва да " употребява интернационалните рецесии, с цел да всее комплициране и да сътвори напрежение в публичния спор във Франция и Европа " и че провежда " нова интервенция за съветска онлайн интервенция ".

Разследване на Le Monde е посочило, че сметки в обществените медии, свързани с приписваната на Русия мрежа за дезинформация Doppelgänger, споделят фотоси.

Обвинениетое отправено, откакто тази седмица френските прокурори започнаха следствие на опцията графитите, необятно осъждани като антисемитски, да са били направени по " експлицитното искане " на разположение, живеещо в чужбина. Разследващият магистрат ще изследва желанието на дейностите, е декларирал прокурор Лаура Бекуо в изказване по-рано, откакто са задържани двама молдовци, които са декларирали пред проверяващите, че са работили по разпореждане на трета страна.

Това е довело до необятно публикувани съмнения, че френската инспекция е ориентирана особено против Русия. По-рано на 9 ноември, Русия отхвърли като " нелепост " обвиняванията, че Москва стои зад изрисуването на десетки знаци върху здания в Париж и предградията му.

" Това е неуместно, цялостна нелепост и просто неприлично ", е декларирала говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова пред кореспонденти, запитана за обвиняванията за съветска връзка. " Това е опит на управляващите във Франция или на техните специфични служби просто да се преструват, че повишаването на антисемитизма във Франция е нещо друго от вътрешен проблем ", е добавила тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР