Франция не стои на студено и не гладува.Цените на горивата

...
Франция не стои на студено и не гладува.Цените на горивата
Коментари Харесай

Как го правят? Цените на горивата във Франция падат до рекордно ниски нива

Франция не стои на студено и не гладува.

Цените на горивата паднаха до рекордно ниски равнища. 

Eдна от аргументите са предварително запълнените газохранилища в доста европейски страни

Все по-малко се приказва за газов недостиг, за проблеми с тока и с доставките във Франция. Общественото осветяване не се пести, а празничните витрини греят в пълния си искра, съобщи Нова тв.

Данните сочат, че в Европа природният газ поевтинява. Най-евтиният снабдител на газ в Франция е разрешил економия от 128 евро за година или това е 8,8% по-ниско от референтната стойност на комисията за енергийно контролиране. 

Една от аргументите за поевтиняването на природния газ са сериозните доставки на синьо гориво и предварително запълнените газохранилища в доста европейски страни. В Франция и Германия, да вземем за пример, те са цялостни на 98%, в Италия на 95%. Продължават и доставките на полутечен природен газ. Европа изкара предходната зима с неустановеност, само че се приготви уместно за студените месеци. Още през юни 2022 година Европейският съюз прие специфична законодателна рамка, която накара всички 27 страни членки да се презапасят предварително. Така ще преди 1 ноември газовите складове към този момент са предварително цялостни.

Отново чакаме захлаждане, а по този начин ще се увеличи търсенето на сила. Това евентуално ще докара до нов скок на цената. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР