Франция нареди евакуацията на семействата на дипломати от Иран на

...
Франция нареди евакуацията на семействата на дипломати от Иран на
Коментари Харесай

Франция изтегля семействата на дипломати от Иран, докато предупрежденията на Израел нарастват

Франция подреди евакуацията на фамилиите на дипломати от Иран на фона на възходящите страхове, че Техеран може да извърши ответна офанзива против Израел през идващите дни.

Франция, Обединеното кралство, Канада и Австралия издадоха предупредителни известия против пътешестване до Израел. Съединени американски щати ограничиха пътуванията на американски дипломати и техните фамилии в Израел, забранявайки на чиновниците там да пътуват до огромни елементи на страната от нерешителност.

Германската самолетна компания Lufthansa удължи краткотрайното прекъсване на полетите от и до Техеран до събота.

Иран заплаши с репресии против Израел поради удара против иранското консулство в Сирия на 1 април, при който бяха убити седем членове на Революционната армия, в това число двама генерали, предизвиквайки опасения, че така и така нестабилният климат в Близкия изток може бързо да се развие още повече.

Израел съобщи, че укрепва противовъздушната защита и е спрял отпуската на бойните елементи. Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан сподели късно в четвъртък, че е получил телефонни позвънявания от немския си еквивалент Аналена Бербок и нейните английски и австралийски сътрудници.

В своето мощно предизвестие в петък френското външно министерство посъветва жителите да не пътуват до Иран, Ливан, Израел и палестинските територии и сподели, че на френските държавни чиновници към този момент е неразрешено да извършват всевъзможни задачи там.

В изказване на обществената медийна платформа X се прибавя, че родственици на основани в Иран дипломати ще се върнат във Франция.

Предупрежденията последваха отчет в Wall Street Journal, че Израел се готви за вероятността за нахлуване от Иран, евентуално още този уикенд.

Американски чиновник сподели на изданието, че отчетите на американското разузнаване в този момент демонстрират ирански ответен удар „ евентуално на израелска територия “, за разлика от израелските ползи другаде, добавяйки, че ударът може да пристигна в границите на 24 до 48 часа.

Същият отчет цитира лице, осведомено от иранското управление, че не е взето дефинитивно решение от Техеран.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху по-късно разгласи, че Израел ще извърши оценка на сигурността на докладваните ирански мерки за нахлуване.

Докато анализаторите в началото спекулираха, че Иран може да не прибърза с отговора, през последните два дни набъбна загрижеността по отношение на капацитета за директен спор сред Иран и Израел след години на прокси спор сред двата врага.

В сряда Джо Байдън сподели, че Иран заплашва със „ забележителна офанзива “ против Израел и сподели, че Вашингтон ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани сигурността на Израел.

Коментарите на Байдън на собствен ред последваха излъчена по малкия екран тирада на иранския водач, в която се споделя, че офанзивата в Дамаск е еквивалентна на офанзива против самия Иран. „ Когато нападнаха региона на нашето консулство, все едно нападнаха наша територия “, сподели аятолах Али Хаменей. " Злият режим би трябвало да бъде осъден и той ще бъде осъден. "

Израелската войска съобщи, че е изцяло подготвена за всеки удар. Израел беше „ нащрек и мощно квалифициран за разнообразни сюжети и ние непрестанно оценяваме обстановката “, сподели представителят на Израелските отбранителни сили Даниел Хагари на конференция. „ Ние сме подготвени за нахлуване и защита, употребявайки разнообразни качества, с които Израелските отбранителни сили разполагат, а също по този начин сме подготвени с нашите стратегически сътрудници. “

Според известия в израелските медии, Израелските отбранителни сили имат вяра, че Иран или някой от неговите подставени лица е най-вероятно да се опита да удари военна цел, а не цивилни центрове, макар че някои обекти като Кирия, щабът на защитата на Израел в Тел Авив, са ситуирани в центъра на града до търговски центрове, офиси и заведения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР