Франция налага локдаун в най-тежко засегнатите от пандемията 16 департамента.

...
Франция налага локдаун в най-тежко засегнатите от пандемията 16 департамента.
Коментари Харесай

Франция въвежда локдаун за 16 департамента, тежко засегнати от пандемията

Франция постанова локдаун в най-тежко засегнатите от пандемията 16 департамента. Премиерът Жан Кастекс аргументира мярката с нуждата от въздържане на бързото разпространяване на новите разновидности на ковид и мощния напън върху здравната система. От през днешния ден страната възобновява и имунизациите с имунизацията на „ АстраЗенека “.

От събота за няколко района във Франция влиза в действие едномесечен локдаун, в това число за Ил дьо Франс, в който е столицата Париж. Мерките бяха оповестени от премиера Жан Кастекс на фона на новото повишаване на случаите на болест с ковид и спънки пред имунизационния развой. Кастекс призна, че страната се намира в разгара на трета вълна.

Изправени пред ускорение разпространяването на вируса и засилващ се напън върху лечебните заведения, изискуем на себе си предприемането на спомагателни по-взискателни ограничения в огромна част от сериозните департаменти и райони. Те няма да бъдат толкоз строги както тези през март и ноември предходната година, сподели Жан Кастекс – министър председател на Франция.

Локдаунът обгръща 16 департамента, измежду които столичният Парижки район и множеството на север. Училищата обаче ще останат отворени, както и книжарниците и музикалните магазини. На хората ще бъде разрешена интензивност навън в радиус от 10 км от вкъщи. Пътуването сред засегнатите райони е неразрешено, с изключение на при незабавни потребности.

Франция възобновява още в петък имунизацията с препарата на „ АстраЗенека “, разгласи още министър председателят Кастекс. Това става, откакто ЕАЛ се произнесе в интерес на сигурността и успеваемостта на имунизацията. Самият министър-председател ще бъде имунизиран с тази ваксина, с цел да покаже, че може да й се има доверие. Целта на праввителството е 20 милиона ваксинирани доникъде на май и 30 милиона или две трети от всички на възраст над 18 години, до началото на лятото.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР