Франция идентифицира между 150 и 200 "тайни банкери" на терористичната

...
Франция идентифицира между 150 и 200 "тайни банкери" на терористичната
Коментари Харесай

Франция идентифицира над 150 тайни банкери на ИД

Франция разпознава сред 150 и 200 "тайни банкери " на терористичната формация "Ислямска страна ", главно в Ливан и в Турция, съобщи Франс прес, като се базира на Службата за битка с финансирането на тероризма и прането на пари към френското министерство на стопанската система, заяви Българска телеграфна агенция.
Днес шефът на службата Брюно Дал показа пред медиите отчет, направен от неговото ведомство за рисковете от пране на пари и от финансиране на тероризма през предходната година.
"Тези секрети банкери на ДАЕШ получават средства, които са ясно предопределени да разрешат на организацията да продължи да съществува ", сподели Дал. Той акцентира, че основно предизвикателство за службата му в този момент е да локализира нови събирачи на средства за ИД, която зависи от ден на ден от външно финансиране.
Губейки териториите в Ирак и Сирия, които владееха, джихадистите са лишени от главния си източник на финансиране, като да вземем за пример изнудване на популацията или военните плячки. Те се пробват да компенсират частично тези загуби посредством финансиране от чужбина, се показва в отчета.
Службата следи и финансирането на "Ислямска страна " посредством по-традиционни способи, да вземем за пример чрез културни или филантропични организации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР