Франция и Великобритания отново говорят на един език – този

...
Франция и Великобритания отново говорят на един език – този
Коментари Харесай

Макрон и Сунак се договориха за миграцията и помощта за Украйна

Франция и Англия още веднъж приказват на един език – този на дипломацията. Британският министър председател Риши Сунак бе в Париж, с цел да се срещне с френския президент Еманюел Макрон за първа такава среща на върха от 2018 г насам. Отношенията сред двете страни се утежниха заради напрежението към Брекзит, само че в този момент навлизат в по-топла фаза.

 
Искам да поздравя новия поврат в връзките ни, както и желанието ви да се ангажирате с Европейския съюз, да ви поздравя за Уиндзорската рамка. Това е ново начало. Искаме да го продължим и да го използваме в поддръжка на Украйна, тъй като споделяме една визия и воля – Русия не може и не би трябвало да завоюва тази война.
Еманюел Макрон – президент на Франция

Двамата водачи се споразумяха по редица въпроси като битката против противозаконната миграция, усилването на взаимни отбранителни качества и помощта за Украйна.

 
Когато сигурността на нашия континент е застрашена, ние постоянно ще бъдем в челните редици на защитата му. Днес отиваме още по-далеч, с цел да укрепим нашето съдействие в региона на сигурността и защитата. Съгласихме се да образоваме украински морски пехотинци. Искаме да дадем на Украйна решаващо преимущество на бойното поле и тя би трябвало да завоюва войната.
Риши Сунак – министър председател на Англия

Англия се съгласи да усили повече от два пъти финансирането за Франция, с цел да помогне за прекъсването на проведените незаконни групи за трафик на хора, настоящи в Ламанша.

Съгласно съглашението Англия ще помогне за финансиране на център за задържане във Франция. Двете страни също по този начин се съгласиха да изпратят чиновници от своите организации за битка с престъпността в страни, през които минават маршрутите, желани от трафикантите на хора. Макрон обаче означи, че цялостно съглашение по въпроса може да бъде контрактувано единствено на равнище Европейски Съюз. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР