Франция и няколко други страни обвиняват Русия в засилени дезинформационни

...
Франция и няколко други страни обвиняват Русия в засилени дезинформационни
Коментари Харесай

Франция и няколко други страни обвиняват Русия в засилени дезинформационни дейности

Франция и няколко други страни упрекват Русия в засилени дезинформационни действия. Франция и няколко други западни страни, съдружници на Украйна, упрекнаха Русия, че създава мрежа от уеб страници за поощряване на проруската агитация и подкопаване на техните държавни управления.

Обвинението повдига опцията за приток на дезинформация две години след нашествието на Русия в Украйна и преди значими избори в Русия, Европейския съюз и Съединени американски щати, както и Олимпийските игри в Париж – всички те се случват тази година.

Русия отхвърли изказванието.

Страните споделиха, че Русия е употребила обществените медии и интернет, с цел да омаловажи устойчивостта на Украйна, да се опита да повлияе на публичната и интернационална поддръжка, да усили триумфа на Русия във войната, да дискредитира украинската опозиция и да оправдае нашествието.

В мрежата са включени минимум 193 интернет уеб страницата, настояват от Viginum,

френската организация за битка с задграничната цифрова интервенция, която разгласява отчет. Те „ не създават никакво автентично наличие, само че препредават всеобщо изявления, най-вече произлизащи от обществените мрежи на съветски и проруски фигури, съветски медийни организации и формалните уеб сайтове на институции и на локални фигури “, изясняват създателите.

Въпреки че уебсайтовете не са получили огромна известност, за разлика от предходни акции за дезинформация, те имат за цел да привлекат локална аудитория, която по-късно да популяризира информацията в своите общности.

„ Намираме се в интервал на накърнимост с европейските избори,

а във връзка с Франция, Олимпийските игри “, сподели френският външен министър Стефан Сежурн на взаимна конференция с полски и немски публични лица.

„ Това са офанзиви против нашата народна власт “, сподели немският външен министър Аналена Бербок и добави, че Европейският съюз не може да разреши подкопаване на доверието на хората.

 

Източник: Ройтерс, AFP, AP

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР