Франция и Италия влязоха в спор заради мигранти. Дотук се

...
Франция и Италия влязоха в спор заради мигранти. Дотук се
Коментари Харесай

Франция и Италия в остър спор за мигранти

Франция и Италия влязоха в спор поради мигранти. Дотук се стигна откакто от Рим отхвърлиха да одобряват транспортен съд с повече от 200 души на борда, избавени в Средиземно море. От Париж предизвестиха италианското държавно управление за “тежки последици ”.

Екипажът на избавителния транспортен съд Ocean Viking се насочи към Тулон, Южна Франция, избраното му безвредно пристанище за избавените мигранти на борда. Франция остро разкритикува новото държавно управление на Италия, че не разреши на кораба да дебаркира, откакто престоя дълго време край крайбрежията на Сицилия.

 
В идващите часове Франция ще предприеме стъпки за стягане на контрола по вътрешните ни граници с Италия. Всички последствия от позицията на Италия ще се отразят и на други аспекти на нашите двустранни връзки.
Жерал Дарманин, министър на вътрешните работи на Франция

Френското държавно управление беше подкрепено и от депутати в съпротива.

 
Задължение на нашите страни е да одобряват хора, които се намират в бедствено състояние, и да подсигуряват, че са обгрижени, че откакто са тук, за тях ще се поставят грижи, тъй че никой да не почине.
Антоан Льомон, народен представител от „ Непокорна Франция “ 

Корабът беше в открити води повече от две седмици, откакто избави 234-има души в шест обособени интервенции от 22 до 26 октомври. Тримата оживели бяха евакуирани в четвъртък поради влошено здраве. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР