Франция е поредната страна, която не признава лидерите на пуча,

...
Франция е поредната страна, която не признава лидерите на пуча,
Коментари Харесай

Франция отхвърли пуча в Нигер и неговите лидери

Франция е следващата страна, която не признава водачите на пуча, които настояват, че са завзели властта в Нигер и все по този начин счита президента Мохамед Базум за легален държавен глава. 

Базум, демократично определен от народа на Нигер, е единственият президент на Република Нигер, се споделя в изказване. Франция не признава управляващите, назначени след пуча, управителен от военачалник Абдурахаман Чиани. "

Френският президент Еманюел Макрон беседва с Базум рано в петък, сподели френският външен министър Катрин Колона пред Агенция Франс Прес. Според Колона Макрон е споделил, че Базум е в положително здраве.

На демонстрации на поддръжници на превратаджиите в Нигер ден по-рано се чуха антифренски лозунги и видени съветски флагове. 
 Задържаният президент на Нигер упорства по Twitter, че демокрацията ще спечелва
Задържаният президент на Нигер упорства по Twitter, че демокрацията ще спечелва

Той разгласява в обществената медия откакто бойци го задържаха и оповестиха прелом

Базум съобщи, че демокрацията ще надделее, ден откакто, които оповестиха, че са завзели властта с прелом . Той направи това заявление посредством обява в Twitter.

" Трудно постигнатите достижения ще бъдат непокътнати. Всички нигерийци, които обичат демокрацията и свободата, ще се погрижат за това ", написа Базум през вчерашния ден.

Министърът на външните работи Хасуми Масуду също насочи сходен апел , като изиска " всички нигерски демократични патриоти да се изправят като един, с цел да кажат `не` на това фракционно деяние ". Той изиска безусловното освобождение на президента и сподели, че договарянията не престават.

За момента остава неразбираемо кой управлява страната. Много хора в столицата на Ниамей не престават нормалната си работа.
 Пригожин похвали преврата в Нигер и предложи услугите си
Пригожин похвали преврата в Нигер и предложи услугите си

Шефът на " Вагнер " наподобява продължава да се радва на независимост на придвижване

Според непосредствен до Мохамед Базум, приказвал при изискване за анонимност, президентът не е и няма да подаде оставка и е в сигурност в резиденцията си.

Докато Русия публично осъди преврата, ш ефът на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, който остава деен макар против висшето управление на съветската войска предишния месец, приветства като добра вест и предложи да вкара ред посредством услугите на своите бойци. 

Съединени американски щати оповестиха ден по-рано, че няма доказателства " Вагнер " да са забъркани в пуча. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР