Франция е първата страна в света, която въвежда регистрационни табели

...
Франция е първата страна в света, която въвежда регистрационни табели
Коментари Харесай

Знаете ли как са въведени номерата на колите?

Франция е първата страна в света, която вкарва регистрационни табели с разпоредба на парижката полиция. Това се случва на днешния ден преди 128 години - на 14 август 1893 година Примера й последва Германия през 1896 година Нидерландия пък става първата страна, въвела национална регистрация на регистрационните табели, наричани „ позволение за каране по пътищата “. Това се трансформира във факт през 1898 година Отначало тези табели са били единствено следващи номера, започвайки от 1, само че това е променено през 1906 година

В Съединени американски щати всеки щат издава свои регистрационни номера. Ню Йорк да вземем за пример вкарва регистрационни номера през 1903 година, които са черни номера на бял декор, като преди този момент, от 1901 година, е имало условие единствено буквите на притежателя да се виждат отчетливо откъм гърба на транспортното средство. Отначало е нямало нормирани регистрационни номера, а всеки притежател на кола е бил задължен да си ги прави самичък. През 1903 година Масачузетс става първият щат, въвел стандартизирани регистрационни табели.

В Германия през 70-те години на 20. век е въведен в приложимост шрифт, наименуван " объркващ фалшификацията " (FE-Schrift, Fälschungserschwerende Schrift). Той е създаден по този начин, че да вземем за пример буквата O не може да се преправи в Q, и назад, не може да се добави щрих към P, с цел да наподобява буквата като R.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР