Франция е готова да постигне съгласие за ново отлагане на

...
Франция е готова да постигне съгласие за ново отлагане на
Коментари Харесай

Франция допуска отлагане на Brexit, но само до 30 ноември

Франция е подготвена да реализира единодушие за ново отсрочване на датата на Brexit, само че няма да поддържа каквато и да е алтернатива, включваща даване на краен период след 30-и ноември, оповестява организация Bloomberg, като цитира неназовани европейски дипломати, осведомени с френската позиция по въпроса. Франция беше единствената страна, която не поддържа даването на удължение на Brexit до края на януари на среща на посланиците на Европейския съюз, обявиха двамата дипломати. Блокът отсрочи решението, до момента в който английските политици не гласоподават в понеделник за предлагането на Борис Джонсън за предварителни общи избори на 12 декември.
Управляващите в Париж считат, че по-продължително отсрочване на Brexit би дало опция на английския министър председател Борис Джонсън да насочи напълно вниманието си към концепцията за предварителни общи избори в Обединеното кралство, оставяйки по този метод на назад във времето процедурата по развода с Европейски Съюз.
По-рано стана ясно, че в Европейския съюз е налице консенсус " по принцип " да се разреши следващото отсрочване на отдръпването на Обединеното кралство, само че че към момента няма разбирателството по отношение на новата съответна дата. Френският дипломат на срещата към този момент е отказал коментар, предава още Bloomberg.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР