Франция е готова да използва всички средства, включително да прибегне

...
Франция е готова да използва всички средства, включително да прибегне
Коментари Харесай

Национализации, отложени данъци, компенсации: как Франция защитава икономиката си

Франция е подготвена да употребява всички средства, в това число да прибегне до национализации в случай че е належащо, с цел да отбрани френските компании, застрашени от рецесията с ковид - това разгласи министърът на стопанската система Брюно Льо Мер.

" Няма да се поколебая да употребявам всички средства на мое разположение, с цел да защитя огромните френски предприятия ", уточни Льо Мер в телеконферентна връзка. По думите му това може да стане посредством капитализация или вдишване на присъединяване. " Мога даже да употребявам термина национализация в случай че е належащо ", акцентира той.

Тази подготвеност е единствено част от ограниченията, планувани от Париж за справяне с икономическите компликации. Правителството към този момент разгласи пакет на стойност 45 милиарда евро за фирмите и служащите, като 32 милиарда от тях са отсрочени налози и такси, както и данъчни облекчения за застрашените от банкрут компании. Други 8.2 милиарда са планувани да компенсации на фирмите, които ще би трябвало да понижат работните часове на чиновниците си, а 2 милиарда са отделени за ресторантьорски и туристическия бранш. Предвиждат се и до 300 милиарда евро нови банкови заеми за бизнеса.

Пакетът се равнява на близо 2% от Брутният вътрешен продукт на страната и ще усили дълга ѝ. Това значи и че бюджетът за 2020 ще би трябвало да се промени.

Правителството чака стесняване на брутния вътрешен артикул (БВП) с 1 на 100 през 2020 година, вместо по-рано планувания растеж с 1.3%. Министърът удостовери отлагането на заплащанията на фирмите за месец март и загатна, че те биха могли вероятно да бъдат анулирани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР